Lifestyle camper
2 tot 6! zitplaatsen

Mühlenkord Campervans

De betaalbare modulaire camper, zodat california gewoon weer een vakantiebestemming wordt.

Alles komt samen

Ik heb iets met die “busjes”. Ze rijden als een personenwagen en zijn onverwoestbare alleskunners. In 2004 werd ik bedrijfswagenverkoper bij Volkswagen. De 5e generatie Transporter kwam toen net uit. Na een carrière van 10jaar bij Volkswagen bleef ik privé ook rijden met een Transporter dubbele cabine rijden. Pure passie. Op zowel technisch, commercieel en bedrijfskundig vlak ken ik de Transporter vandaag de dag als geen ander. Daarmee ben ik aan de slag gegaan.

Modulair concept - Bestelbus als basis

Na ruim 800 uur, stond er een uniek concept door deze samensmelting van competenties. Alles komt samen in deze auto: een comfortabele 6zits Volkswagen Transporter met een absoluut unieke kampeerinrichting waarbij een eenvoudige bestelauto de basis vormt.

Als de auto en de onderdelen bij elkaar staan kan deze in 145 uur opgebouwd worden. Camper onderdelen zijn op dit moment zeer lastig te bemachtigen. Daarom heb ik onderdelen gezocht die uit andere branches komen met dezelfde functies. Daarnaast heb ik partijen aangesloten die zoveel mogelijk zelf produceren. Dichtbij huis. Made in Holland.

Lichtgewicht vliegtuigkeuken

Soms is de weg er naar toe mooier dan het eindresultaat. In dit geval zijn we op beide erg trots.

Door Corona viel de vraag naar vliegtuigkeukens volledig stil. Hierdoor ontstond een kans die kwalitatief en functioneel volledig bij mijn Camperconcept paste.

Het gewicht is een essentieel onderdeel van het concept. De ergonomie is niet mijn expertise maar dat van een professioneel vliegtuigkeukenbouwer met een eigen Camper droom. De kwaliteit is over-gedimensioneerd, waterbestendig (geen spaanplaat) en slijtvast.  

 

Highlights

wat maakt de camper uniek

Basisvoertuig

Het basisvoertuig is een Volkswagen T5 bestelbus. Deze bouwen we binnen het concept om tot 6 zits camper. Het basis- of donorvoertuig kunnen wij voor uw verzorgen. Het is ook mogelijk dat u reeds in het bezit bent van een geschikt voertuig, deze kunnen we uiteraard (indien geschikt) ombouwen binnen het concept.

Exterieur

Interieur

6 Zitplaatsen

Ook handig als daily driver
6 volwaardige zitplaatsen! Of een volledige laadruimte door uitneembare stoelen.

Hoogwaardige stoffering

Afneembare gordijnen. Volledig verduisterend van hoogwaardige kwaliteit met quilted afwerking

ISOFIX op alle stoelen

Alle zitplaatsen beschikken over ISOFIX kinderstoelbevestiging. Met €55,- wegenbelasting tevens zeer geschikt als daily driver voor grote gezinnen.

Duurzame keuken

De liggende delen zijn van bamboe gemaakt voor lichtgewicht en style element. De kasten zijn gemaakt van een watervast composiet dat veel gebruikt wordt in zwembaden en toiletgroepen. Succesvolle stresstest doorstaan in de vaatwasser op 70°C.

TÜV Gekeurde gasinstallatie

TÜV geteste gasinstallatie en slaapdak.

Keuken

Slapen

Toilet

Mobiel toilet Porta Pottie 335 past in het kastje van het kampeermeubel en is toegankelijk met het bed uitgeklapt.

Sanitair

Zonnepanelen

Volledig op het dak weggewerkte zonnepanelen. Berekend voor 3 dagen off-grid. Op basis van redelijk verbruik en een zomerse dag.

Systemen

Weggewerkte stroomaansluiting

Onder de motorkap is deze aansluiting volledig uit het zicht, en droog. Hiervoor zorgt de afwatering van het voertuig bij stilstand en tijdens het rijden. Na het rijden ook nog door de motorwarmte. En... geen klapperend afdekkapje tijdens het rijden.

Specificaties & Prijzen

Voertuiggegevens - uitgangspunten

Basisvoertuig

Volkswagen Transporter T5 T5GP T5.1 T6 T6.1

Motorisering

Afhankelijk van Basisvoertuig minimaal 4 cilinder Diesel met 90PK

Brandstof

Uitgangspunt is Dieselmotor voor hoge trekkracht

Aandrijving

Voorwiel aangedreven. 4-motion is mogelijk afhankelijk van het basisvoertuig

6 Zitplaatsen

Voorzien van ISOFIX

Trekhaak & Fietsenrek

Niet inbegrepen. Montage van trekhaak mogelijk. Fietsenrek kan op de trekhaak of op de achterklep.

Gewicht ledig voertuig

Maximaal gewicht

Trekgewicht

Modules

Keuken

Toilet

Douche

Watertank

Vouwdak

Bed

Koelkast

Accucappaciteit

Kookinstallatie

Standverwarming